Neodoljiv ukus: Krompir sa tikvicama postaće vaše omiljeno jelo

 Neodoljiv ukus: Krompir sa tikvicama postaće vaše omiljeno jelo

Potrebno je:

600 gr krompira
1 šargarepa
2 manje tikvice
1 glavica crnog luka
1 paradajz
belog luka u granulama
3 kašike kukuruznog braša
2 kašike griza
so
biber
ljuta tucana paprika
malo slatke crvene paprike
peršunov list
kesica od pečuraka za gustu supu

Priprema:

Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti, dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje, kukuruzno brašno i griz i sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati i poređati krompir u pleh.

Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira. Kesicu sa mešavinom šampinjona razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo nauljiti, posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.