Pobegnite iz grada: Tri mesta u Srbiji idealna za vikend u dvoje

 Pobegnite iz grada: Tri mesta u Srbiji idealna za vikend u dvoje

Koliko god da volimo grad i mogućnosti koje nam pruža, ponekad nam je svima potrebno da pobegnemo od gradske vreve i odmorimo u prirodi. Zavirite u najlepše delove Srbije, idealne za dvodnevni odmor u dvoje!

FOTO: Wikimedia

PALIĆKO JEZERO

Na samo 10 kilometara od Subotice, jedno od najlepših jezera naše zemlje, predstavlja idealno mesto za vikend odmor. Pored mnoštva apartmana i hotela, ovo mesto bogato je i raznim sadržajima koji će čak i najveće avanturiste moći da zabavi. Ukoliko na ovo jezero dolazite sa namerom da uživate u prirodnim lepotama, onda nećete pogrešiti. Pored toga, ovde se nalazi i zoo-vrt, koji je dodatna atrakcija za sve koji se odluče za ovu destinaciju.

 

FOTO: Wikipedia

ZLATIBOR

Najposećenija planina u Srbiji, nalazi se na 230-om kilometru od Beograda, a predstavlja idealnu destinaciju za sve koji planiraju mini odmor. Možete otputovati u svojoj režiji ili preko agencije, a dobar provod kao i odmor su zagarantovani. Savet: Ukoliko putujete sa “ograničenim” budžetom, pitajte lokalno stanovništvo za preporuku nekog mesta gde se možete lepo provesti za “male pare”.

Pored toga, možete napraviti i jednodnevni izlet do Sirogojna ili Drvengrada.

FOTO: Wikipedia

SOKOBANJA

Pored brojnih benefita za zdravlje Sokobanja vam nudi bogatu kulturu i brojne znamenitosti. Kako se banja nalazi na nekih 400 metara nadmorske visine, svež vazduh, lekovite vode, ali i mnoge aktrakcije učiniće vaše vreme provedeno na ovom mestu nezaboravnim.

Sokobanja je idealna za ljubitelje sve popularnijeg “velnes” turizma, etno kuhinje, a tokom letnjih meseci možete se zabaviti i u akva parku.

Zeljana Vuletic