Beg iz grada: Vikend odmor potreban za dušu i telo

 Beg  iz grada: Vikend odmor potreban za dušu i telo

Potreban nam je odmor daleko od gradske vreve, sirena, prljavštine i svakodnevnih loših vesti.  Odmor pun mira, u netaknutom prirodnom ambijentu, tamo gde postoji pregršt lepote i uživanja za sva naša čula.

Izbor većine turista bude etno selo baš zbog prikaza starog načina života, čistog vazduha i ukusne domaće hrane, ostali vole da posete zbog lova, pečenja, rakije, skupljanja divljih jagoda ili pečuraka, jahanja konja…  Dok postoji želja za odmor u nešto luksuznijem smeštaju poput vila i wellness centara, gde je sve na dohvat ruke i gde mogu da se odmore od svog stresnog načina života uz masažu, relaksaciju i plivanje u bazenima…

 

Predstavljamo vam par mesta koja su idealna za beg iz grada.

Ako osetite potrebu za čarolijom u prirodi, kao lek nam dolazi pomoć u vidu vikend odmora u Etno selu Sunčana reka gde počinje magija, a ako ste ipak za moderniji vikend proveden u bazenu i masaži- okrepiti vaš oraganizam u Vili Aleksandar.

Sunčana reka

Sunčana reka, jedinstvena oaza za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju, predstavlja sjajan način da pobegnete od svakodnevnih obaveza i posvetite se sebi i svojoj porodici.

Smeštena je na obali najlepše srpske reke- Drine, ispod šumovite planine Gučevo, u banji Koviljači.

Objekti koji se nalaze u okviru Etno sela Sunčana reka su odmaralište “Podrinje”, “Tri česme”, omiljeni restoran svih Podrinjaca, i restoran “Sunčana plaža” na Zvorničkom jezeru.

Jedinstven ambijent kompleksa raspolaže sledećim smeštajnim kapacitetom: gostinska kuća “Nada“,  gostinska kuća “Drina“, Kućica za odmor, seoce “K’o nekad”.

Gostinske kuće „Nada“ i „Drina“ predstavljaju divan etno ambijnet u koji se udobno može smestiti jedna porodica ili grupa prijatelja. Kućice za odmor se nalaze u dva naselja „Robert De Niro“ i „Studenac“ i svaka ima svoje ime, a podeljene su na drvene kućice i one zidane ciglom. Seoce „K’o nekad“ se sastoji od 5 kućeraka (Jabuka, Trešnja, Višnja, Breskva i Kajsija) i svaka od njih može da ugosti po 2 osobe. Ceo kompleks svojom funkcionalnošću i opremljenošću pruža mogućnost da se gost odvoji od svakodnevnih problema i, dok je ovde, prepusti se odmoru, opuštanju i uživanju

Gostima odmarališta Sunčana reka su na raspologanju i tereni za sport i rekreaciju, pilates i wellness program, vežbalište u prirodi, vožnja kvadovima, streličarstvo, airsoft poligon i čitav zabavni park namenjen mališanima.Pored jahanja konja, vožnje fijakerom u ponudi je još i organizacija izleta i avanturističkih tura sa profesionalim vodičem. Preporučujemo i posetu prelepe Šotrine plaže, koja je dobila naziv u čast reditelja Zdravka Šotre, zaljubljenika u ovaj, kako on navodi, turistički raj.

Etno selo „Sunčana reka“ predstavlja idealno mesto za odmor i svih ljubitelja istorije jer poseduje i stalnu muzejsku postavu pod nazivom „Drina kroz vekove”  kojom su obuhvaćene sve bitne odrednice reke Drine kroz istoriju kao i zanimljive priče vezane za nju.

Blizina etno odmarališta Sunčana reka bogata je brojnim kulturno –istorijskim vrednostima, pre svega manastirima. To su: manastiri: Petkovica, Čokešina, Tronoša,Soko-grad, Papraca, Tavna, Crkva brvnara u Dobrom potoku, Kraljeva crkva u pećini i Kraljevo skolonište u pećini u Malom Zvorniku, Djurdjev grad (poznatiji kao Kula-grad) u Zvorniku, koje možete posetiti u turi koju ovo Etno domaćinstvo organizuje.

Odmaralište preporučujemo i svim gurmanima i ljubiteljima nacionalne kuhinje i specijaliteta, jer ćete ovde imati priliku da probate vrsne tradicionalne obroke pripremljene u kafani „Pod Vrbom“, čiji je kapacitet 270 mesta .Ovde domaćini mogu za vas organizovati ručak na terasama ili u restoranu, a postoji mogućnost i organizacije venčanja u „Belom šatoru“ koji ima kapacitet od čak 2000 mesta.Za sve poslovne ljude, etno selo raspolaže i biznis salom (100 mesta) , u kojoj oganizuje poslovne sastanake, seminare, stručna predavanja, prezentacije i poseduje svu neophodnu opremu.

Kako bi vam pripremili odličan ugođaj,  kao i za sve informacije u vezi cena i slobodnih termina, domaćini Etno sela Sunčana reka ljubazno mole da ih kontaktirate na mail adresu sales@suncanareka.rs ili  sledeći broj telefona +381 69 2 822 250.

Vila Aleksandar Orašac

Okružen zelenilom i izdvojen od buke kompleks Aleksandar Wellness Center udaljen 70 km od Beograda i 8 km od Arandjelovca pruža savršen odmor za oči i dušu.

Vila Aleksandar nalazi se u samom srcu Šumadije, u netaknutoj prirodi, oplemenjenoj otvorenim bazenima, sportskim terenima, Avantura parkom, letnjikovcima i lejama, stazama kroz listopadnu i četinarsku šumu, bunarima sa pitkom vodom, etno restoranom vrhunskog kvaliteta i crkvom brvnarom.

Kompleks se prostire na površini od 6 ha i predstavlja savremen oblik hotelijerstva opremljen za ugodan odmor.

Vila Aleksandar raspolaže sa 21 smeštajnom jedinicom, strukture jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Posebno smo ponosni na naš organizovani smeštaj za decu, kao i sportsko-rekreativne i zabavne aktivnosti u kojima svi mogu uživati. Na raspolaganju su sem smeštajnog kapaciteta vile i 4 drvene kućice – Bungalovi. Napravljeni su od prirodnog materijala – drvo koje svima pruža toplinu.

Objekat poseduje opremljenu konferencijsku salu, kapaciteta za 35 osoba. Možete uživati u kompleksu Vile Aleksandar, gradeći timski duh sa kolegama i učestvujući u zabavnim i obrazovno-rekreativnim aktivnostima koje doprinose stvaranju čvrstih veza među zaposlenima.

Restoran Vajat idealan je za održavanje svih vrsta proslava i porodične ručkove. Toplina centralnog kamina odiše šarmom davno prošlih vremena, a ljubazno osoblje dodatno doprinosi ugodnoj, porodičnoj atmosferi, uz savršeno pripremljene tradicionalne srpske recepte za domaću proju, jagnjetinu i teletinu ispod sača, specijalitete sa roštilja i mnoge druge specijalitete domaće kuhinje

Sportsko-rekreativni poligon namenjen je svim posetiocima Vile Aleksandar i osmišljen je tako da doživite pravu avanturu, uživajući u prirodi, sportu i zabavi. Bez obzira na uzrast ili fizičku spremnost, bićete u prilici da steknete nova i neponovljiva iskustva. Izazov predstavljaju prepreke na drveću, zip line, viseći mostovi, mreže, stubići i grede, kao i zabavne igre.

U vrelim letnjim danima svoju oazu možete pronaći na prelepim otvorenim bazenima. Bazeni sa svežom bunarkom vodom, karakterističnom za šumadijski kraj predstavljaju spas od vrućina tokom letnjih meseci.

Ceo kompleks odiše mirom koji je potreban svakom urbanom čoveku koji živi današnjim tempom. Hrana, ljubazno osoblje I prirodno okruženje kompleksa čine spoj ideaqlnog mesta za odmor.

 

Zeljana Vuletic