Izađite iz svoje komforne zone i prebrodite strahove: Pet stvari koje možete uraditi kako biste živeli lepše

 Izađite iz svoje komforne zone i prebrodite strahove: Pet stvari koje možete uraditi kako biste živeli lepše

Sigurnost je jedna od osnovnih potreba svakog čoveka. Međutim, ponekad se previše ušuškamo u ono što nam je poznato i tako propuštamo neke lepe životne stvari – zabavu, učenje i lični razvoj.

Uz ovih nekoliko saveta, izađite iz svoje komforne zone i počnite da uživate u životu.

Budite otvoreni za nove mogućnosti
Prvi korak ka tome da izađete iz svoje komforne zone jeste da budete otvoreni za promene. Ukoliko se odlučite da proširite svoje granice, isprva će biti veoma zastrašujuće, ali što se duže budete trudili, to ćete biti slobodniji.

Rizikujte, družite se sa ljudima koji će vam otvoriti nove vidike

Kada se radi o suočavanju sa strahovima i rizikovanju postoje samo dve stvari koje možete da uradite: suočiti se sa njima ili ih izbegavati. Iako će vam najpre biti teško, preuzimanje rizika biće jedna od najboljih odluka koju ste doneli u poslednje vreme. Dobre stvari, nikada ne mogu proizaći iz vaše komforne zone.

Budite realni prema sebi

Krenite malim koracima napred. O kom god strahu da se radi, budite sigurni da nije moguće prevazići ga preko noći. Ponekad ćete poželeti da se vratite u svoju komfornu zonu, osećaćete se zarobljeno i uplašeno. Međutim, to je potpuno normalno, te je stoga veoma važno da ne odustanete ukoliko se ne bude sve dešavalo onako kako ste isplanirali.

Ne razmišljajte previše

Što više prostora ostavite sebi da analizirate dešavanja, veće su šanse da ćete se uplašiti.
Izlazak iz komforne zone može znatno poboljašati vaš kvalitet života. Najbitnije je da i ovaj proces shvatite kao zabavu iz koje ćete na kraju izaći kao najbolja verzija sebe.

Zeljana Vuletic