Ljubav nije opravdanje: Ovim navikama koje imate u vezi opasno nervirate prijatelje, a toga niste ni svesni

 Ljubav nije opravdanje: Ovim navikama koje imate u vezi opasno nervirate prijatelje, a toga niste ni svesni

Iskreno, najverovatnije nema osobe koja je srećnija kada ste vi srećni, od vaših najboljih prijatelja. Međutim, postoje navike koje skoro svi ljudi koji su u vezi “gaje”, a strašno nerviraju osobe u njihovoj okolini, naročito ukoliko su one same.

Objave na društvenim mrežama

S pojavom društvenih mreža, pojavila se i potreba da svaki korak koji napravite sa voljenom osobom bude objavljen. Ipak, preterivanje u tome i te kako zna da iznervira druge ljude. Sačuvajte malo sreće za sebe, ne mora svako sve da zna.

Zaboravljanje prijatelja/zajedničko pojavljivanje uvek i svuda

To što ste u vezama ne znači da je u redu da zapostavite svoje prijatelje, naročito ne jer ukoliko veza propadne, oni će biti ti kojima ćete potrčati u zagrljaj. Takođe, koliko god da je vaš partner drag vašem društvu, ponekad ne bi bilo loše da odvojite vreme samo za njih.

Stalno tražite da vas prijatelji slikaju

Čak i ako vaši prijatelji provode dosta vremena sa vama i vašim partnerom, to ne znači da su tu kako bi bili vaš lični fotograf. Nekoliko fotografija je sasvim prihvatljivo, ali morate biti svesni da je prijatelj u vašem, a ne u društvu vašeg telefona. Uostalom, slikanje na svakom koraku, naročito ukoliko se na svakoj slici ljubite sa partnerom zna da bude prilično neprijatno čak i za prolaznike.

Ponašate se kao da možete biti srećni jedino sa partnerom

Otišli ste sa prijateljima na kafu, a jedino o čemu pričate je ” mi idemo, mi ćemo, mi smo…”. Setite se perioda kada niste imali partnera, a bili podjednako srećni kao i sada. Nema potrebe da pričate samo o partneru i o tome kako ste sada presrećni. Vaši prijatelji to vide. Sa druge strane – nekulturno je.

Pretvaranje zarad slobodnih prijatelja

Budimo realni, sasvim je u redu da podelite sa prijteljima koliko ste srećni, dokle god ostavite prostora da i vaš prijatelj sa vama podeli nešto iz svog života. Isto kao što je vašim prijateljima najverovatnije neprijatno kada je vaš partner “centar svake priče”, isto tako ukoliko primete da se ustručavate zarad njih, osećaće se loše. Budite umereni u svemu, a prijatelji će vam biti zahvalni.

Zeljana Vuletic