Glumio je najvećeg ženskaroša u “Žikinoj dinastij”, a u privatnom životu žena mu je bila ova slavna glumica (FOTO)

 Glumio je najvećeg ženskaroša u “Žikinoj dinastij”, a u privatnom životu žena mu je bila ova slavna glumica (FOTO)

Čuveni glumac, proslavio se mnogim ulogama, ali kod naroda je ostao omiljen kao lik Žike Pavlovića u serijalu “Lude godine”. Međutim, u privatnom životu, Gidra je bio daleko od ženskaroša kog je glumio na televizijskom platnu.

Naime, glumac je bio u braku sa koleginicom Ljiljanom Kontić, od 1966. godine. Iako starija od njega, bila je veoma privržena njihovoj porodici, kao i ćerki Jeleni koju su dobili 1970. godine.

https://www.instagram.com/p/BIkElF8hh_y/?utm_source=ig_web_copy_link

O tome kako je Gidra sačekao suprugu na izlasku iz porodilišta, pričalo se i pisalo danima – bebu i Ljiljanu sačekao je s tri automobila i muzičarima tadašnje Skadalije. Koliko je zapravo bio privržen porodici govori i činjenica da je suprugu i ćerku uvek vodio na putovanja kada je odlazio na druži vremenski period, jer se osećao smirenije.

“Nikad nisam verovao da ću tako biti upecan. Kao mladić, mislio sam da neću toliko biti vezan za porodicu. Ipak nas spaja neki fluid, koji je izuzetno važan”, izjavio je Gidra svojevremeno.

https://www.instagram.com/p/BFy_Nw-uE0x/?utm_source=ig_web_copy_link

Ljalja, kako je Gidra tepao svojoj supruzi, bila je glumica u Narodnom pozorištu, a na Filmskom festivalu u Nišu 1989. godine izabrana je za glumicu godine. Pojavila se u “Ludim godinama” u ulozi profesorke Miše i Nataše.

Ipak, u njihovom braku nisu uvek cvetale ruže. Imali su veoma turbulentne odnose, svađe, a venačavali su se i razvodili dva puta. Ljiljana se povukla sa glumačke scene kako bi se posvetila porodici. Pored njihove različitosti, više puta je izjavila da je ono što ih veže poštovanje, i da je on veoma veseo i vedar čovek, koji mnogo toga može da istrpi.

Gidra je preminuo je 11. novembra 1993, a njegova voljena supruga 17. jula 2005. godine.