Ona je najmlađa baka na svetu: Dobila je unuka sa 23, a on ima osam godina i već je veren (FOTO,VIDEO)

 Ona je najmlađa baka na svetu: Dobila je unuka sa 23, a on ima osam godina i već je veren (FOTO,VIDEO)

Rifka je rodila ćerku Mariju kada je imala samo 12 godina, koja je takođe postala majka još dok je i sama bila dete, u 11. godini.

Mlada baka iz sela Investi u Rumuniji kaže kako je molila svoju ćerku da ostane u školi, ali je nije poslušala i dobila je sina.

“Srećna sam što sam baka, ali za Mariju želim nešto drugo. Moj unuk Jon je dobar dečak i već je veren iako ima osam godina. Lakše je dečacima, ne pate toliko kao djevojčice”, rekla je Rifka, koja je sada u ranim tridesetim godinama, za britanski The Sun 2011. godine.

Rifka se pobunila i, protiv želje svoje porodice, pobegla s prodavcem nakita Jonelom Staneskuom, kada su imali 11 i 13 godina. Venčali su se i ubrzo nakon toga Rifka je zatrudnela.

“Želela sam da se udam za njega, i nakon što smo prvu noć proveli zajedno, niko nije mogao da nas razdvoji. Bila sam obećana drugom dečaku, ali ga nisam volela”, ispričala je tada Rifka.

U rumunskoj kulturi, devojčice se ranije udaju, kako bi mladoženja bio siguran da su nevine, čime bi obezbedile dobar miraz.

“Pre toga je bilo mnogo borbe, moj otac čak i napadao mog muža nožem, želeo je da plati 500.000 leva ( oko 132.000 američkih dolara) u kompenzaciji. Posle tri dana sam opet pobegla da budem s njim”, rekla je Rifka.

https://www.facebook.com/TheBizarreAndTheOddities/photos/a.638011616213991/709202399094912/?type=3&theater

Nakon što je rođena Marija, Jonelova porodica je platila mirazu i sve je zaboravljeno. Ali kada je Marija napunila 11 godina, udala se i za šest meseci zatrudnela.

“Nisam pokušavala da zaustavim kćerku da se uda, to je tradicija, dešava se”, rekla je ova nesvakidašnja baka.