Preživeli pakao: Kupili su kuću iz snova, a onda su počela da stižu jeziva pisma (VIDEO)

 Preživeli pakao: Kupili su kuću iz snova, a onda su počela da stižu jeziva pisma (VIDEO)

Marija i Derek, roditelji troje dece, 2014. godine kupili su više miliona vrednu kuću iz snova u Nju Džerziju.

Međutim, veoma čudne stvari počele su da se dešavaju i pre useljenje.

Naime, jednog dana, nakon što su završeni pregovori sa izvođačima, Derek je počeo da radi na renoviranju. U poštanskom sandučetu zatekao je pismo. Na koverti je pisalo “Za novog vlasnika”. Čovek nije ni sulutio da će to biti prvo u seriji zastrašujući pisama koje će porodica Brodo primiti.

“Dragi novi komšija, dozvolite mi da vam poželim dobrodišlicu. Ova adresa je važna za mene i moju familiju sada već decenijama, dok mi se bliži 110. rođendan. Ja je sada nadzirem. Moj deda je to radio 20-ih, otac 60-ih, a sada je moj red. Znate li istoriju ove kuće? Znate li šta leži u zidovima Bulevara 657? Zašto ste ovde? Saznaću.”

“Vidim da ste preplavili kuću izvođačima radova i da ćete uništiti izgled kuće, onakav kakav treba da bude. C, c, c. Pogrešan potez. Ne želite da učinite ovu kuću nesrećnom”, naveo je u pismo između ostalo misteriozni pošiljalac.

Nastavio je pominjujući decu i pitajući da li su je napunili mladom krvlju, kako je on i zahtevao.

“Kada saznam njihova imena pozvaću ih i privući k sebi.”

Na koverti nije bila napisana adresa pošiljaoca i nije postojao trag ko je autor pisma, osim potpisa “Posmatrač”.

“Posmatrač” je u zaključku napisao: “Ko sam ja? Stotine i stotine automobila prođe ovuda svakog dana. Možda sam ja u jednom. Pogledajte u sve prozore koje možete odatle videti. Možda sam ja na jednom. Pogledajte u sve prolaznike, možda sam ja neko od njih”

Nakon što je pročitao pismo, Derek je popalio sva svetla u kući i pozvao policiju. Supruga i on poslali su sutradan mejl paru od koga su kušili kuću, želeći da saznaju da li je i njima nekada stiglo pismo slične sadržine.

Bivša vlasnica odgovorila je da su dobili čudna pisam nekoliko dana pre nego što su se iselili, ali da se ništa slično nije dogodilo prethodne 23 godine, koliko su živeli u kući.

Marija i Derek pomislili su da je pismo samo neslavna šala novih komšija, ne sluteći da će uskoro na njihovu adresu stići još jedna koverta. Samo nekoliko nedelja kasnije Marija je u sandručetu zatiče drugo pismo, ovog puta naslovljeno na nju i supruga. Osoba koja je slala pisma sada je znala i imena njhove dece, piše „Kurir“.

“Srećan sam što znam vaša imena i imena mlade krvi koje ste mi doveli. Ova adresa nestrpljiva je da se u njoj nastanite. Prošlo je mnogo godina od kada je mlada krv gospodarila hodnicima kuće. Jeste li već otkrili tajne koje krije? Hoće li se mlada krv igrati u podrumu? Ili se plaše da uđu sami? Ja bih bio veoma uplašen da sam na njihvom mestu. Daleko je od ostatka kuće. Ako ste na spratu, nikada ih nećete čuti kako vrište. Ko ima spavaće sobe ka ulici? Znaću čim se uselite. Pomoći će mi da znam ko je u kojoj sobi. Lakše ću da planiram.”

Nakon ovog pisma Marija i Derek rešili su da se deca ne useljavaju u kuću. Marija i Derek nisu imali ideju ko stoji iza svega i svi su postali sumnjivi. Ni policija nije imala tragove.Nameravali su da prodaju kuću, ali nisu imali sreće i morali su da je izdaju, ali krija nije mogla da pokrije troškove njihove hipoteke.

Dve i po godine nakon što su pisma počela da pristižu, i nakon što su se ponadali da ih je Posmatrač ostavio na miru, primili su još jedno pismo: “Kuća je preživela vaš planirani napad i ostala čvrsta sa svojom armijom pristalica.”

I dalje ne znaju ko stoji iza svega.