Da li se i koliko volite: Šta poza u kojoj spavate govori o vašoj vezi

 Da li se i koliko volite: Šta poza u kojoj spavate govori o vašoj vezi

Govor tela može mnogo reći o osobi i njenom karakteru. Međutim, kada spavate niste svesni onoga što radite, te stoga istraživači smatraju da su položaji u kojima spavate pored partnera najbolji pokazatelj u kakvom je stanju vaša veza.

Kao kašike

Ukoliko spavate zagljeni, gde je jedno leđima okrenuto drugom, ovo ukazuje da se u vezi osećate sigurno i zaštićeno, kao i da ste veoma posvećeni jedno drugom. Ovo je ujedno i poza u kojoj parovi najčešće spavaju kada su na početku veze.
Kako veza napreduje, ova poza se može promeniti, tako što ćete spavati na sličan način, samo ne toliko blizu. Istraživanja pokazuju da su ovakve veze zasnovane na međusobnoj podršci i poverenju.

Spavanje na ramenu

Često zaspite na ramenu svom partneru? To znači da od njega očekujete zaštitu, kao i da mu potpuno verujete. Pored toga, u vašoj vezi dopuštate da partner donosi važne odluke.

Leđa o leđa

Nema potrebe za brigom ukoliko pored partnera spavate okrenutim leđima, i ako se bar na neki način dodirujete. To znači da ste veoma opušteni jedno pored drugog, kažu psiholozi.

Ukoliko spavate odvojeno, takođe nema razloga za brigu. Ovo je najčešća poza u kojoj spavaju partneri koji su dugo u vezi i koji su potpuno sigurni jedno u drugo.

Okrenuti jedno ka drugom

Pored toga što je ova poza izuzetno neugodna za spavanje, naročito ako ste zagrljeni,  ona ukazuje da previše zavisite jedno od drugog, što nikako nije dobro ukoliko želite dugoročnu vezu. Sa druge strane, ako često zaspite u ovoj pozi a nakon nekog vremena se odvojite, to govori da ste nesigurni kao i da na vašem odnosu treba da radite.

Rašireni po krevetu

Ukoliko jedan od partnera spava raširen po celom krevetu dok je drugi partner sateran u ćošak, to znači da je sebičan, kao i da mu nije dovoljno stalo do potreba druge osobe. Ako se probudite “proterani” na ivici kreveta, možda je vreme da porazgovarate sa partnerom.

Zeljana Vuletic