Drvoseče presekle stari hrast, a onda su otkrili tajnu staru skoro 60 godina koja se u njemu krila (FOTO)

 Drvoseče presekle stari hrast, a onda su otkrili tajnu staru skoro 60 godina koja se u njemu krila (FOTO)

Kako su navikli da obično nalaze gnezda i kese ili smeće zaglavljeno u krošnjama, ovog puta su zanemeli pred prizorom koji se stvorio pred njima.

https://www.facebook.com/TheBizarreAndTheOddities/photos/a.638011616213991/2404551786226623/?type=3&theater

Naime, dok su sekli drvo hrasta unutar njega našli mumificiranog psa, savršeno očuvanog. Stručnjaci, koji su proučavali trup, zaključili su da je pas najverovatnije lovački iz šezdesetih godina, koji je jurio veverice kroz rupu u zemlji i tako dospeo u središte šupljeg drveta.

Kako se pas peo ka vrhu stabla, prostora je bivalo sve manje, ali pretpostavlja se da je nastavio da se penje ka vrhu uveren da će izaći napolje. Ipak, kako nije mogao da se okrene i vrati tamo odakle je došao, pas je uginuo.

Zbog vrste stabla u kom je ostao zaglavljen, savršeno je mumificiran. Hrast sadrži tanin, koji se koristi u taksidermiji, odnosno “vraćanju uginulih životinja u život”, tako da se ne raspadaju. Tanini sa unutrašnje strane drveta urasli su u psa i sprečili da istrune.

Nakon pronalaženja mumificiranog psa, drvoseče su odlučile da ga odnesu u muzej. Pas, koji se sada zove “Staki” (zaglavljen), nalazi se u svetkom muzeju Južna šuma.