Slabe tačke svake svekrve: Uz pomoć ovih trikova njegova majka će vas obožavati

 Slabe tačke svake svekrve: Uz pomoć ovih trikova njegova majka će vas obožavati

Uprkos ovom opštem mišljenju koje se u praksi pokazalo više puta kao tačno, bračni terapeuti i psiholozi pronašli su trikove kako da vas sadašnja ili pak buduća svekrva obožava.

Ohrabrujte njegov odnos sa majkom

Jedna od prvih stvari koju majke zameraju devojkama svojih sinova jeste što oni kada se zaljube sve manje pažnje posvećuju porodici. I ne, ne zameraju sinu, već vama.

Kako da to promenite? Tako što ćete ga ohrabrivati da se češće javlja majci, da je češće posećuje ukoliko ne žive zajedno. To je odličan početak kako biste pridobile njenu nakolonost.

Pokažite da ste ozbiljne u namerama kada je njihov sin u pitanju

Nijedna majka ne želi da vidi svog sina povređenog, i uradiće sve što je u njenoj moći da to spreči. Ukoliko ste zajedno već neko vreme, pokažite da ste ozbiljne i da želite da vaša veza napreduje ka tome da ceo život provedete zajedno. Možda će isprva biti skeptična, ali što vi budete iskrenije sa njom, to bolje.
Porodični psiholozi kažu da su šanse da njegova majka razvije prijateljski odnos sa vama veće ukoliko se otvorite po pitanju budućnosti s njenim sinom.

Odnosite se prema njoj sa poštovanjem

Iako je to osnovno pravilo lepog ponašanja, nužno je naglasiti da se prema njegovoj majci ponašate isto kao i prema svojoj. Pored toga, bez obzira na to šta se dešava, uvek morate imati na umu da razgovarate sa majkom svog partnera, i da za nju na svetu nema niko važniji (ni bolji) od njenog sina. Odnosite se prema njegovoj porodici onako kako želite da se on odnosi prema vašoj.

Ponekad je pitajte za savet

Vrlo je verovatno da je vaš partner slika i prilika svog oca, a ko bolje zna kako se nositi sa njim, nego njegova majka. Razgovarajte s njom kao što biste sa bilo kim. Ona jeste njegova majka, ali je pre svega čovek.

Radite na vašem odnosu

Nijedna majka vas neće zavoleti odmah, i to je potpuno u redu. Što više budete radile na vašem odnosu, to će on biti bolji – a sigurno je da će i vaš partner biti srećniji, ukoliko njegova majka odobrava njegov izbor.

Zeljana Vuletic