Vanvremenski trendovi u šminkanju: Pristaju svima i nikada neće izaći iz mode

 Vanvremenski trendovi u šminkanju: Pristaju svima i nikada neće izaći iz mode

Međutim, kada se radi o ulepšavanju, ovi trendovi verovatno nikada neće izaći iz mode, upravo jer pristaju svakome.

Crveni karmin

FOTO:Pixabay

Ako pričamo o trendu koji se tiče šminkanja, a nikada neće izaći iz mode, onda je to crveni karmin. Neizostavan je deo svakog “mejkapa”, ukoliko uz malo truda želite da izgledate glamurozno. Najvažnije je da nađete nijansu ovog karmina koja odgovara boji vaše kože, posebno jer dobro odabran crveni karmin može učiniti da vaši zubi deluju belje.

Ajlajner, naročito takozvane “mačkaste oči”

FOTO: Shutterstock

Pravilno nanešen ajlajner može vizuelno izdužiti vaše oko, i učiniti ga “mačkastijim”. Ovim trikom služile su se žene u starom Egiptu, naročito Kleopatra. I u savremenom dobu postao je deo koji šminkeri ne preskaču, posebno kada se radi o specijalnim prilikama.

Trepavice koje izgledaju prirodno

Većina nas poseže za crnom maskarom svakoga dana. Ipak, stručnjaci preporučuju da je za dnevne varijante bolje naneti braon maskaru, jer trepavice deluje prirodnije i lepše, kao da se niste previše trudili. Za večernju varijantu izaberite tamnu maskaru, nanetu u nekoliko slojeva.

Prirodna šminka

FOTO: Shutterstock

Sve češće na naslovnicama možemo videti svetske modele koji ne deluju kao da su našminkane previše. Čak su i šminkeri pristalice rečenice “manje je više”, posebno ako želite da izgledate pristojno preko dana, bez previše truda. Nekada lice puno šminke može izazvati suprotan efekat, zbog koga ćete delovati umorno. Zamenite teške pudere toniranim kremama, a lice osvežite rumenilom.

“Smokey eye”

FOTO: Shutterstock

Još jedan neprolazan trend kada je večernja i šminka za posebne prilike u pitanju. Pored toga što izgleda dobro na svakome, veoma ga je lako postići, a sigurno ćete izgledati kao da ste sate proveli kod šminkera. Ovakav način šminkanja čini da vaše oči deluju “oštrije”, a dobra kombinacija boje sa vašim očima, može učitniti da one još više dođu do izražaja.

Zeljana Vuletic