Novak Đoković najbolji sportista Evrope

 Novak Đoković najbolji sportista Evrope

Novaku Đokoviću, koji je ove godine osvojio Vimbldon i Ju-Es open, vrativši se na prvo mesto ATP liste, titula najboljeg sportiste Evrope pripala je sa 145 bodova, na drugom mestu je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić sa 132, a treći je svetski prvak u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton sa 114 bodova.

U prvih deset su još skijašica/snouborderka Ester Ledecka, biatlonac Martin Furkad, skijaš Marsel Hiršer i kros-kantri skijašica Marti Bjergen, fudbaler Antoan Grizman, atletičar Kevin Majer, teniserka Simona Halep i ski-skakač Kamil Stoh.

Najboljeg sportistu Evrope poljska agencija PAP bira već šest decenija – od 1958. godine, a u ovogodišnjem izboru učestvovale su AFP (Francuska), Agrepres (Rumunija), ANP (Holandija), APA (Austrija), Anadolu ajansi (Turska), ATA (Albanija), Belga (Belgija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Nemačka), EFE (Španija), Elta (Litvanija), Hina(Hrvatska), Leta (Letonija), Lusa (Portugalija), Moldpres (Moldavija), MTI (Mađarska), STA (Slovenija), Tanjug (Srbija), Tas (Rusija), Tasr (Slovačka) i Ukrinform (Ukrajina), objavila je Hina.

Zeljana Vuletic