Predlog za današnji ručak kome ukućani neće odoleti: Punjene ćuftice

Potrebno vam je:
300 grama mlevenog junećeg mesa
200 grama spanaća
3 jaja
2 čena belog luka
glavica crnog luka
2-3 kašike prezli
so, biber, brašno, ruzmarin
sos od paradajza
i još jedno jaje za pohovanje
Priprema
Obarite, a zatim procedite, iseckajte i na ulju propržite spanać.
Obarite dva jaja.
Meso izmešajte sa preostalim jajetom, izrendanim crnim lukom i izgnječenim belim lukom. Dodajte u masu so, biber, sitno seckan ruzmarin i ostavite da odstoji u frizideru bar sat vremena.
Napravite 10 kuglica, a zatim ih napunite spanaćem i kuvanim jajetom, koje ste prethodno iseckali na kockice.
Ćufte uvaljajte u brašno, jaje i prezle i pržite ih u vrelom ulju.
Kada su ćuftice gotove, ubacite ih u skuvan sos od paradajza i ostavite sve da se krčka još 15 minuta.
Prijatno!
Komentari