Provereni recepti naših baka: Kako se sprema najbolji prebranac

Mnogima je ovo omiljeno jelo, a verujemo da ćete ukoliko ga pripremite na ovaj način postati i vaše.
Sastojci:
500 g pasulja tetovca
1 dl ulja
200 g crnog luka
1 praziluk – 100-150 grama
lovorov list, so, biber, mlevena slatka paprika, ljuta tucana paprika
Priprema:
Pasulj nalijte hladnom vodom i ostavite preko noći. Pasulj prvo prokuvati, pa tu vodu prosuti, a zatim ponovo naliti vodu i kuvati ga dok ne bude potpuno skuvan.
Dok se pasulj kuva, crni luk isecite na rebarca i pržite ga dok ne dobije zlatno- žutu boju. Praziluk isecite po dužini na pola, pa zatim isto na rebarca i staviti da se kratko proprži s crnim lukom.
U luk pri kraju prženja dodati dve ravne kašike slatke melevene paprike, i lagano pržiti i voditi računa da paprika ne zagori. Dodati i dva, tri lista lovora. U šerpu u kojoj se prži luk i praziluk dodati prethodno skuvani pasulj, i naliti vodom u kojoj se kuvao, taman toliko da ogrezne u njoj. Sve zajedno dobro promešati, začiniti solju i biberom, i ljutom tucanom paprikom po želji i ukusu.
Staviti to u zemljanu posudu ili pleh i peći na 170 stepeni 30 minuta, odnosno dok se lepo ne zapeče.
Prijatno!
Komentari