Ukusno i jednostavno za spremanje: Mini šnicle u povrću

Potrebno vam je:
600 grama svinjskih ili telećih šnicli
0,5 dl ulja
1 tikvica
1 luk
Po 100 grama boranije, šargarepe i kukuruza šećerca
mešavina suvih začina, so, biber
Priprema:
Šince pre prženja dobro izlupajte, posolite, premažite s malo ulja i pustite da ostoje oko 15 minuta. Nakon toga ih isecite na veće kocke i propržite u tiganju na malo ulja. U isto to ulje gde ste pržili šnicle dodajte luk isečen na krupnije komade, tikvicu sečenu na kocke, šargarepu na štapiće, boraniju i kukuruz. Sve začinite i dinstajte oko 15 minuta. Znak da je povrće gotovo je kada postane mekano. Povrće prekrijte šniclama, dodajte biber i poklopite tiganj. Jelo dinstajte na slaboj vatri još 10 minuta.
Uživaćete u ovom obroku. Prijatno!
Komentari