Iznenadite goste večeras sočnom čokoladnom tortom s makom koja se pravi za samo sat vremena

Potrebno vam je:
- 6 jaja
- 150 grama šećera
- 200 grama čokolade za kuvanje
- 150 grama maslaca
- 1 jabuka
- 200 grama mlevenog maka
Za glazuru:
- 100 grama čokolade za kuvanje
- dve kasike ulja
- pekmez od višnje
Priprema:
- Maslac i čokoladu otopite na pari, pa ostavite da malo ohladi.
- Pomešajte zumaca i šećer pa ih penasto umutite.
- Dodajte otopljenu čokoladu i maslac, mak i izrendanu jabuku pa sve zajedno umutite.
- Belancima dodajte prstohvat soli i umutite čvrst sneg.
- Dodajte sneg od belanaca u zumanca pa sve zajedno umutite.
- Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
- Ohlađenu tortu premažite prvo džemom, a potom i rastopljenom čokoladom s malo ulja.
Uživajte!
Komentari