Priče o ljudima velikog srca: Vozač autobusa mesecima odvajao novac od plate, pa svim putnicima kupio poklone

 Priče o ljudima velikog srca: Vozač autobusa mesecima odvajao novac od plate, pa svim putnicima kupio poklone

Njegov humani gest dirnuo je roditelje mališana, koji su bez razmišljanja pritekli u finanskijsku pomoć i pomogli Dženkinsonu da skupi novac za video igrice, bicikl i još mnogo toga.

Dan pre nego što su u osnovnoj školi “Lejk hajlands” počeli božićni praznici, Dženkins je napunio autobus poklonima za sve učenike koje je onda i zapakovao u ukrasni papir.

https://www.facebook.com/LakeHighlandsElementary/photos/a.631045276941766/2126689870710625/?type=3&theater

Iz škole navode da je vozač svako dete pitao šta želi za Božić i svakome pojedinačno kupio poklon

Na svojoj Fejsbuk stranici iz škole su dodali i da ova priča može svakome da posluži “podsetnik koliko dobrog postoji i da bi svi trebalo da streme ka tome da budu malo više poput Kurtisa”.

Njegova supruga Šenekija Dženkins rekla je novinarima portala NBC 5 da je Kurtis mesecima smišljao kako da napravi nešto posebno za decu. Prvo je mislio da mališane organizuje da međusobno razmene poklone, ali ga je ona upozorila da to “možda neće svako dete moći da priušti”. On joj je odgovorio da pamti kako je biti dete koje ne dobije mnogo toga za Božić i zato je odlučio svakom detetu nešto da kupi.

Dečak Itan Ingl (11) je od Dženkinsa dobio par slušalica u svojoj omiljenoj boji, crvenoj.

“Jako mi se sviđaju, odlične su”, rekao je Itan za NBC 5, a priča iz škole je na Fejsbuk stranici skupila mnogo pozitivnih komentara od roditelja i drugih ljudi iz okruga.

“Ova priča je divna iz nekoliko razloga”, napisao je Rene Beri Barfut i dodao, da je u suzama kad razmišlja o plati vozača autobusa i čoveku koji od takve plate uspe da odvoji tako, da svako dete zna da mu je posebno.

A Dženkins, kako je rekao za NBC 5, samo želi da svojim primerom pokaže kakvi možemo da budemo prema deci.

“Iako na vožnju školskog autobusa ne gledam kao na posao, već kao na Božiju volju, ne spominjem deci veru. Kažem im da veruju u bilo šta, samo dok usput nekoga i vole”, zaključio je Dženkins.

Zeljana Vuletic