Napravite domaće gurmanske pljeskavice po starom proverenom receptu

 Napravite domaće gurmanske pljeskavice po starom proverenom receptu

Potrebno vam je: 

  • kilogram mešanog mlevenog mesa
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 4-5 šnita dimljene slanine
  • kašičica ljute tucane paprike
  • pola čaše kisele vode
  • dve kašike ulja
  • so, biber

Priprema:

  1. U jednoj većoj činiji pomešajte meso, seckani crni i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu slaninu, i kiselu vodu.
  2. Sve dobro izmešajte i ostavite da odstoji u frižideru 2-3 sata.
  3. Nauljenom folijom oblikujte pljeskavice i pecite ih.

Prijatno!

Ne bacajte ostatke hrane: Tri ruska specijaliteta koje možete napraviti od onoga što se ne pojede (RECEPT)