Zbogom druže. Zbogom Gigo. Prerano: Glumci se dirljivim porukama oproštaju od kolege Marka Nikolića

 Zbogom druže. Zbogom Gigo. Prerano: Glumci se dirljivim porukama oproštaju od kolege Marka Nikolića

Brojne kolege uputile su poslednji pozdrav glumcu, objavivši zajedničke fotografije i dirljive poruke na društvenim mrežama.

“Sigurna sam da je smrt samo vidljivi prekid ljubavi. Volim te Gigo i uvek ću voleti mog televizijskog tatu “, napisala je Lidija Vukićević, koja u kultnoj seriji “Bolji život” tumači lik Nikolićeve ćerke.

https://www.instagram.com/p/BsJjc8iHdhb/?utm_source=ig_web_copy_link

Vest o odlasku legende srpskog glumišta potresla je i glumicu Svetlanu Cecu Bojković koja je u izjavi za beogradske medije rekla da je Nikolić bio divan čovek, pouzdan prijatelj, uvek nasmejan i spreman za šalu.

“Strašno mi je teško. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao što se toliko mučio. On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak”, rekla je Bojković koja je glumila Nikolićevu suprugu u kultnoj seriji “Bolji život”, prenosi “Blic”.

“Zbogom,druže. Zbogom Gigo. Prerano…”, napisala je Gorica Popović.

https://www.instagram.com/p/BsJcs7dg0RJ/?utm_source=ig_web_copy_link

“Hvala za Vaše antologijske uloge, hvala za prihvatanje mladih glumaca, hvala za dobrotu kojom ste zračili, HVALA VAM!”, napisala je glumica Milica Milša.

https://www.instagram.com/p/BsJgM2nAXK9/?utm_source=ig_web_copy_link

Od legendarnog Gige Moravca oprostila se i glumica Dragana Mićalović.

https://www.instagram.com/p/BsJe8z0huHn/?utm_source=ig_web_copy_link

“Hvala na svemu i zbogom! Dobri nas gazda, gospodine Marko!”

https://www.instagram.com/p/BsJgQtrn0uR/?utm_source=ig_web_copy_link

“Dragi, divni Marko…Moj prvi tata na sceni koga nikada neĆu zaboraviti. Hvala za sve. Za savete, za podršku, za dobrotu. Ne sećam se kad me je nešto ovako rastužilo”, napisala je glumica Iva Štrljić.

https://www.instagram.com/p/BsJpEhjFXwG/?utm_source=ig_web_copy_link

“Deka je sebi spremajući se za smrt gradio večnu slavu i tako nikada neće da umre…” NIKADA… Hvala vam za sve, drago mi je sto sam imala priliku da budem u kadru sa Vama!”,  napisala je glumica Nina Janković-Dičić, koja je sa Markom Nikolićem sarađivala u seriji “Budva na pjenu od mora”.

https://www.instagram.com/p/BsJgRx0HhmK/?utm_source=ig_web_copy_link

Od legendarnog glumca opristio se i pevač Nikola Rokvić, koji je uz glumčevu fotografiju ostavio kratku poruku: “S Bogom legendo!”

Marko Nikolić je preminuo je 1. januara u zvezdarskoj bolnici. Tužnu vest potvrdila je na društvenoj mreži Fejsbuk njegova ćerka Mina.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine, aglumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu

Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom Gige Moravca u TV seriji “Bolji život” (1987, 1990. godine), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji “Vuk Karadžić”.

Zeljana Vuletic