Domaći majonez bez jaja

Potrebno vam je:
150 ml mleka
300 ml ulja
kašičica senfa
ravna kašičica soli
jedna i po kašičica sečera
dve kašike soka od limuna
Priprema:
U veliku teglu sipajte mleko, ulje, so, šećer i senf. Smesu mutite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i kada ga smesa upije, prekinite mućenje.
Foto: Pixabay
Domaći majonez možete napraviti i koristeći beli pasulj kao glavni sastojak.
Potrebno vam je:
1,5 šolja belog pasulja iz konzerve
2 kašike ulja
1 limun, sok i korica
so
gaza za ceđenje
Priprema:
Pasulj iscedite i sameljite u blenderu. Pire od pasulja procediti kroz gazu. Smesu sipate u šerpu, dodate ulje, sok od limuna i limunovu koru. Potrebno je da mešate smesu 10 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.
Komentari