Gajite ovo cveće u kući, jer njegov miris upija negativnu energiju iz doma

 Gajite ovo cveće u kući, jer njegov miris upija negativnu energiju iz doma

Bosiljak

Osimšto pobljšava ukus jelima, bosiljak privlači pozitivne vibracije. Takođe, spada u retke biljke koje proizvode kiseonik 20 sati dnevno pritom uklanjajući toksine iz vazduha.

Foto: Shutterstock

Miris bosiljka često se koristi pri pripremi ekstrakata u aromaterapiji i parfemima. Linalol, koji se nalazi u ovoj biljci, smanjuje stres i prirodno se nalazi u čaju, grožđu, limunu, paradajzu i lavandi.

Lavanda

Miris ove opojne biljke opušta telo i pomaže da se razbistre misli. Takođe, utiče na smanjenje glavobolje, a pomaže i kod nesanice.

Foto: Shutterstock

Poznato je da aromaterapeuti smatraju da lavanda aktivira isceljujuću energiju, a dokazano je i da uklanja toksine iz doma.

Aloe vera

Drevna afrička biljka Aloe vera jedna je od najpopularnijih biljaka zbog lekovitih svojstava i široke primene u kozmetičkoj industriji. Ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo, i prema nekim istraživanjima, može da apsorbuje 80 odsto etilbenzena u vazduhu.

Foto: Shutterstock

Ukoliko odlučite da je gajite u kući, neka to bude u spavaćoj sobi, i to pored prozora kako bi imala dovoljno sunčeve svetlosti.

Ruža

Jedna od najmirisnijih biljaka, ublažava stres, ubija toksine i negativnost, a ako je gajite u svom domu, uneće u njega ljubav.

Foto: Shutterstock

Naučnici su testirali uticaj ruže na psihu ljudi, i došli su do zaključka da su se kancelarijski službenici, koji su gledali ruže dok su radili osećali opuštenije i smirenije. U Japanu je sproveda slična studija, gde su naučnici kancelarije ukrasili vazama punim ružama. Zaposlenima se snizio broj otkucaja srca, a nivo stresa je znatno pao.

Orhideja

Miris orhideje popravlja raspoloženje, a feng šui stručnjaci tvrde da orhideje povećavaju pozitivnu energiju u prostorijama.

Foto: Shutterstock

Tokom noći oslobađaju kiseonik, a smatraju i da poboljšavaju romantiku i seksualnu energiju.