Gurmanluci: Kiseli kupus s dimnjenom butkicom

Potrebno vam je:
glavica kiselog kupusa
jedna dimnjena butkica
Foto: Shutterstock
glavica crnog luka (150-200 grama)
tri čena belog luka
biber u zrnu (6-7), tri lovorova lista, mlevena slatka paprika
Priprema:
Crni luk iseći na rebarca i propržiti ga na ulju ili masti. Kada luk dobije zlatnu boju skolniti šerpu sa vatre. Na sredinu šerpe staviti butkicu, a oko nje poređati kupus koji ste prethodno isekli na četiri jednaka dela. U šerpu dodati začine, beli luk, naliti vodom i pustiti da kuva na laganoj vatri, oko dva, dva i po sata. Jelo nije potrebno dodatno soliti, jer su kupus i butkica već dovoljno slani.
Vremenom proverite da li treba da dolijete vodu, a vrhom noža možete proveriti da li je butkica mekana.
Prijatno!
Napravite domaće gurmanske pljeskavice po starom proverenom receptu
Komentari