Gurmanluci: Kiseli kupus s dimnjenom butkicom

 Gurmanluci: Kiseli kupus s dimnjenom butkicom

Potrebno vam je: 

glavica kiselog kupusa

jedna dimnjena butkica

Foto: Shutterstock

glavica crnog luka (150-200 grama)

tri čena belog luka

biber u zrnu (6-7), tri lovorova lista, mlevena slatka paprika

Priprema:

Crni luk iseći na rebarca i propržiti ga na ulju ili masti. Kada luk dobije zlatnu boju skolniti šerpu sa vatre. Na sredinu šerpe staviti butkicu, a oko nje poređati kupus koji ste prethodno isekli na četiri jednaka dela. U šerpu dodati začine, beli luk, naliti vodom i pustiti da kuva na laganoj vatri, oko dva, dva i po sata. Jelo nije potrebno dodatno soliti, jer su kupus i butkica već dovoljno slani.

Vremenom proverite da li treba da dolijete vodu, a vrhom noža možete proveriti da li je butkica mekana.

Prijatno!

Napravite domaće gurmanske pljeskavice po starom proverenom receptu

Zeljana Vuletic