Rešite se mitisera, bubuljica i fleka na licu jednim od ovih šest efikasnih kućnih lekova

 Rešite se mitisera, bubuljica i fleka na licu jednim od ovih šest efikasnih kućnih lekova

Izdvojili smo šest odličnih i veoma efikasnih kućnih lekova koji će vam pomoći da očistite sve crne tačke na licu.

Kućna sredstva za uklanjanje mrlja na licu i mitisera

Pasta za zube

Pomešajte pastu za zube s kašičicom soli koristeći četkicu za čišćenje lica. Nanesite smešu na problematična područja i nežno trljajte. Zatim operite lice toplom vodom ili čajem od kamilice.

Foto: Shutterstock 

Serum od mleka

Ovaj nežni prirodni proizvod može da eliminiše tragove bubuljica i ožiljaka od akni. Značajno poboljšava kvalitet kože zbog mlečne kiseline koju sadrži. Ako ne možete da pronađete serum, ne oklevajte da koristite jogurt ili prirodno mleko.

Aloe vera

Zbog antioksidansa koje sadrži i antiinflamatornih svojstava, aloe vera je veoma efikasna u uklanjanju tamnih mrlja. Takođe sadrži i druge esencijalne hranljive materije koje su korisne za kožu. Samo nanesite gel aloe vere na lice i ostavite nekoliko minuta da deluje, a potom isperite lice mlakom vodom.

Sok od limuna

Smatra se najboljim prirodnim lekom za tamne mrlje na licu. Ovo nije iznenađenje ako se uzmu u obzir njegova antibakterijska, antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Sadrži i vitamine i minerale koji prirodno čiste kožu.

Ulje čajevca

Namočite vatu s par kapi ulja čajevca. Utrljajte na bubuljice, a zatim vatu na licu pokrijte zavojem. Ponovite ovaj postupak dva do tri puta dnevno tokom jednog meseca. Iako je potrebno neko vreme, ova metoda je najsigurnija za bradavice na koži oko očiju.

Foto: Shutterstock 

Soda bikarbona i ricinusovo ulje

Ova smesa može efikasno da eliniše bradavice na koži. Pomešajte sastojke kako biste dobili pastu i nanesite na bubuljice pa pokrijte zavojem. Pasta se može čuvati u frižideru do 48 sati. Ponavljajte postupak dva do tri puta dnevno.

Takođe, ovo možete ponavljati jednom nedeljno kako biste kožu održali mladom, mekom i svilenkastom.