Beovizija 2019: Jedna od ove 24 kompozicije predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije

 Beovizija 2019: Jedna od ove 24 kompozicije predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije

Svi radovi bili su potpisani šifrom, tako da su imena autora bila nepoznata. Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije, pristupilo se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta.

Finalna selekcija i proces izbora kompozicija koje će učestvovati na festivalu Beovizija 2019. obavljen je 8. januara 2019 – izabrane su 24 kompozicije od kojih će pobednička predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2019.

Radovi izabrani na konkursu su:

Ivana Vladović i Vonder strings – Moja bol
Snežana Berić – Ekstra Nena – Još ti čujem glasSanja Rio – Ljubimo se
Nataša i Una – Slobodna
Jana Šušteršić – Viktorija
Saška Janks – Da li čuješ moj glas
Dženan Lončarević – Nema suza
Fankd Ap – Zašto da se ne desi
Goga Stanić – Ti znaš da ne znaš me
Majdan – Budim te
Sofija Perić – Aritmija
Ana Popović – Lutaš
Aleksandra Sekulić – Tugo
Osvajači – Vatra i plamen
Džipsikord – Boje
Dunja Vujadinović – 7
Eleonora – Samo lagano
Lord – Radnički sin
Tina i Lola Amvon – Tvoje oči
MR DOO – Do 100
Ivan Kurtić – Bella – Bela
Nevena Božović – Kruna
Lana i Aldo – Pogledaj u nebo
Tamara Milanović – Reči nisu dovoljne

Izabrane pesme takmičiće se na festivalu Beovizija 2019. koji će biti održan krajem februara 2019.

Prema uslovima konkursa kompozicija ne sme da traje duže od tri minuta, mora da bude izvedena na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, a izvođači ne smeju da budu mlađi od 16 godina.

Na 64. Pesmi Evrovizije, koja se 14, 16. i 18. maja 2019. održava u Tel Avivu, učestvovaće 42 zemlje, saopštili su organizatori takmičenja iz Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Zemlje učesnice:

Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina.

Usudi se da sanjaš, slogan je 64. Pesme Evrovizije, a inkluzija, raznolikost i jedinstvo bile su inspiracija za kreativnu poruku nastupajućeg takmičenja.

Logotip ovogodišnjeg Evrosonga ima izgled zlatne zvezde koju čine tri sjajna trougla, i kako kreatori koncepta objašnjavaju – trougao, kao jedan od najstarijih oblika na svetu, predstavlja kamen temaljac koji se univerzalno koristi u umetnosti, muzici, kosmologiji i prirodi, a simbolizuje povezanost i kreativnost.

Kada se međusobno spoje i kombinuju, oni postaju novi jedinstveni entitet koji odražava beskonačno zvezdano nebo, baš kao što će se zvezde budućnosti okupiti u Tel Avivu – dodaju domaćini Pesme Evrovizije 2019.