Srpečite razvod: Zbog ovoga su muškarci nesrećni u braku

 Srpečite razvod: Zbog ovoga su muškarci nesrećni u braku

Zvocanje

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama u braku jeste da ponekad umeju da budu veoma naporne – ono što se ženi čini kao korisno podsećanje, muškarac može smatrati neprestanom kritikom. On će, zato, uvek imati utisak da nije dovoljno dobar, a prirodno je da će, kad god bude imao osećaj da ga žena napada, njegov refleksni odgovor biti da se brani. Pokažite da cenite njegov napor kako ne bi bilo mesta za frustraciju.

Suviše priče

Bilo da je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate da prenesu, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene previše pričaju,. Stručnjaci navode da se glavni razlog krije u tome što imaju ograničenu sposobnost paralelnog obraćanja pažnje na predmet razgovora, i ono što čine u tom trenutku. Ukoliko vaš suprug nije odmah odgovorio na pitanje, najverovatnije još razmišljao šta da kaže dalje. Nemojte se, zato, odmah ljutiti ili brzo preći na drugu temu – dajte mu dovoljno vremena da obradi informaciju.

Sve je podređeno deci

Sasvim je normalno da se život promeni iz korena kada deca stignu, ali problem nastaje kada žena počne svu svoju pažnju da usmerava na prinovu. Njeni postupci mogu učiniti da se muškarac oseća zapostavljeno, ili da misli da više nije bitan svojoj supruzi. Istina je da odgajanje dece zahteva mnogo vremena, pažnje i energije, ali čak i oni gestovi koji vam se čine najbezazleniji mogu mnogo značiti vašem muškarcu. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana, i obavezno tokom sedmice izdvojite vreme koje ćete provesti samo s njim.