Beba rođena u automobilu: Pošli u porodilište, ali Pavlu se žurilo da upozna roditelje (FOTO)

 Beba rođena u automobilu: Pošli u porodilište, ali Pavlu se žurilo da upozna roditelje (FOTO)

Roditelji su se našli u situaciju za koju se nisu pripremali, jer beba nije mogla da sačeka da stignu do porodilišta. Srećom, sam porođaj odigrao se kada su već bili pred porodilištem, kaže porodilja Katarina Ocokoljić.

Foto: Printscreen/RTS

“Nismo ni očekivali da će se sve tako brzo dogoditi. I prvi i drugi porođaj trajali su po tri-četiri sata a ovo je sve bilo gotovo u sat vremena. Iznenadilo je i mene i muža, ali, opet kažem, sve je bilo kako treba. Sve je prošlo dobro, bebica je dobro, ja sam dobro”, kaže Katarina.

Foto: Printscreen/RTS

U bolnici kažu da se sve odigralo u gluvo doba noći, oko 4.15.

“Stigla je tu ispred porodilišta, čak nisu stigli ni da nas zovu, nego su sestre primetile da stiže neki auto, neko komešanje i strčale dole. I videli su da se žena porodila i da je beba u jakni. Onda su već pružile tu prvu pomoć, odvojile su bebu od majke, presekle pupčanik i onda su hitno iznele bebu i majku na odeljenje i onda smo ih mi zbrinuli“, priča ginekolog-akušer Zoran Milanović.

Foto: Printscreen/RTS

Kada su stigli do porodilišta i kada je zaustavio automobil – suprug je bio zatečen.

“Ona meni kaže ‘gotovo!’ Ja kažem ‘šta, ženo, gotovo?’ a ona – ‘ja se porodila!’ Ja izađem iz kola, prođem okolo, pogledam – kada beba stvarno na sedištu“, objašnjava srećni otac bebe, Dejan Ocokoljić.

Foto: Printscreen/RTS

Pavle je na svet stigao na desetu godišnjicu braka Ocokoljića, a brata kod kuće sa nestrpljenjem čekaju stariji brat i sestra.