Dodela Oskara bez domaćina ove godine

 Dodela Oskara bez domaćina ove godine

Oskar će, naime, poprimiti novi format, producenti će najavljivati poznate osobe koje će prezentirati razne segmente.

Ove promene su usledile nakon što se glumac Kevin Hart povukao kao voditelj ove ceremonije. Prenos će praznine koje je ostavio Hart ispuniti muzičkim parodijama zbog uspeha filmova kao što je “Zvezda je rođena”, tvrde izvori.

Podsetimo, poslednji put kada ova ceremonija nije imala domaćina bilo je u martu 1989, a počela je lošim i često ismevanim muzičkim brojem, parodijom pesme “Proud Mary” koju su izveli glumac Rob Lou i Snežana iz bajke “Snežana i sedam patuljaka”. Tu dodelu, prozvanu jednom od najgorih u istoriji, producirao je reditelj Alan Kar, najpoznatiji po filmu “Briljantin”.

On se od ovog katastrofalnog neuspeha nikada nije oporavio, više nije radio u Holivudu i umro je 10 godina kasnije.

Hart je od uloge domaćina odstupio 6. decembra, nekoliko dana nakon što ga je Akademija za filmsku umetnost i nauku odabrala u dugoj potrazi zbog padanja gledanosti prenosa.

Međutim, javnost nikako nije bila zadovoljna izborom Harta zbog njegovih homofobnih tvitova i šala.
 On je, pod pritiskom Akademije da se javno izvini, prvo rekao da ne namerava da se osvrće na ono što je izjavio u prošlosti i da više nije takav čovek. Ipak, kasnije tog dana otkazao je nastup tvrdeći da ne želi da odvlači pažnju s talentovanih glumaca i izvinio se zbog homofobnih tvitova.