Objavljene nominacije za Zlatnu malinu, evo ko je na spisku

 Objavljene nominacije za Zlatnu malinu, evo ko je na spisku

Prošlu godinu su, inače, organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i van njega.

Poslednji u nizu filmova o Šerloku Holmsu “Holms & Votson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Villa Ferela i Džona C. Relija, “koji su upropastili dva najvoljenija lika svetske literature”.

Tramp je nominovan za najgoreg glumca za ‘cameo’ uloge u dva dokumentarca prošle godine, “Death of a Nation” reditelja Dineša D’Souza i “Fahrenheit 11/9” Majkla Mura.

Tramp već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” s Bo Derek. Trampova supruga Melanija i bliska suradnica Keliani Konvej nominovane su za sporedne glumice za arhivske snimke korišćene u “Fahrenheitu 11/9”.

“Goti”, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džonu Gotiju, doživeo je fijasko na bioskopskim blagajnama, i nominovan je za najgori film, scenario i najgori glumački par Džona Travoltu i njegovu suprugu Keli Preston.

Zlatne maline nastale su 1980. godine kao suprotnost Oskarima i nominacije se objavljuju dan pre oskarovskih.

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara mogu učlaniti putem interneta.

Dobitnici ako se pojave na dodeli dan uoči Oskara, dobiju kip u obliku maline veličine loptice za golf, koja je  isprskana zlatnim sprejom i smeštena na roli filma. Nagrada košta pet dolara.