Ova četiri znaka morate prepoznati na prvom sastanku da biste znali na čemu ste

 Ova četiri znaka morate prepoznati na prvom sastanku da biste znali na čemu ste

Naginjanje napred

Najverovatnije ćete na prvom sastanku sedeti jedan nasuprot drugome, a ako primetite da se osoba preko puta vas naginje napred, to je znak da je zanimate i da želi da zna više o vama. Probudili ste interes kod te osobe i na ovaj način vam indirektno pokazuje da je zanimate, pojašnjava za Huffington Post stručnjak za govor tela i psihoterapeut Pol Hokemajer.

Kontakt očima

Kontakt očima učvrstiće vezu između dvoje ljudi. U istraživanju sprovedenom 1987, psiholog Artur pitao je strance 36 pitanja o njihovoj ličnosti, a četiri minuta su gledali u oči potpunog stranca. Povezanost među njima je bila očigledna, a jedan par se nakon šest meseci i venčao. Stoga, pratite imate li kontakt očima ili osoba preko puta vas radije gleda okolo.

Foto: Shutterstock

Okretanje u smeru od vas

Kada vam je neto drag i želite intenzivniji odnos s tom osobom, dodirivaćete se ramenima, kolenima, stopalima, biti okrenuti jedno prema drugom. Ali, ako osećate suprotno, i ponašanje će biti suprotno, tvrdi stručnjak za govor tela i forenzičarka Lisa Mičel.

Položaj stopala

I stopala mogu otkriti ono što se možda intenzivno pitate, ako vam se ososba s kojom ste bili na sastanku, svidela. Spustite pogled ispod stola i otkrijte u kom smeru su stopala te osobe okrenuta. Ako su prema vama i prema “unutra”, to je znak da se i vi toj osobi sviđate. Ako su stopala okrenuta prema vratima, to je loša vest za vas jer je to znak da je ta osoba u položaju “spremna za beg”. Ili barem odlazak.