Slavna glumica prodaje svoju odeću visoke mode

 Slavna glumica prodaje svoju odeću visoke mode

Oko 130 komada biće ponuđena na prodaju u aukcijskoj kući Kristi (Christie’s) u Parizu. Dodatnih 146 komada odeće su na onlajn aukciji između 23. januara i 30. januara, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Na prodaju su kostimi, haljine, kaputi, obuća i drugi asesoari.

“To su kreacije čoveka koji je bio toliko talentovan da je stvarao samo da učini žene lepšim”, rekla je Denev.

Denev rekla je da prodaje svoju kolekciju odeće pošto je napustila svoju kuću u Normandiji, na severu Francuske, gde je ta kolekcija čuvana godinama, prenosi BBC.

Katrin Denev bila je dugogodišnja muza Iv Sen Lorana, jednog od najpoznatijih kreatora 20. veka koji je umro 2008. godine. Njih dvoje su se upoznali 1965. kada je ona imala 22 godine i kada je trebalo da bude predstavljena britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj. Denev je zatražila od dizajnera da joj napravi haljinu za tu priliku, i tada je rodjeno 40-ogodišnje prijateljstvo.

“On joj je davao snagu i samopouzdanje jer je ona rekla da je nositi odeću Iv Sen Lorana kao nošenje lakog oklopa”, rekla je koordinatorka prodaje u Kristiju Kamij de Foresta.

Na prodaji su vintidž komadi kao što je mini haljina s perlama u kojoj se Denev prvi put srela s rediteljem Alfredom Hičkokom, procenjena na 5.000 evra.