Niš: Humanitarna revija “Osnažena” za prevenciju nasilja nad ženama

 Niš: Humanitarna revija “Osnažena” za prevenciju nasilja nad ženama

Modnu reviju inicirala je Evropska inicijativa poslovnih žena – Evrožena, a podržala je, uz Sigurnu kuću i Kuća klastera.

“Naša uloga u ovom humanitarnom događaju bila je da privučemo pažnju javnosti da podrži ekonomsko osnaživanje žena, posebno žrtava nasilja i da pružimo pomoć štićenicama Sigurne kuće u pogledu motivisanja da se što kvalitetnije zaposle”, rekla je direktorka Kuće Klastera Danka Milojković.

Danka Milojković, direktorka Kuće Klastera (Foto: TV Belami)

Sonja Šćekić direktorka niške Sigurne kuće rekla je da žene u ovoj kući nisu same i da imaju podršku društva, a da je upravo to poruka koju je ova revija poslala.

Sonja Šćekić, direktorka niške Sigurne kuće (Foto: TV Belami)

“Svaka pomoć Sigurnoj kući je od velikog značaja, jer se na taj način ženama šalje poruka da neko misli na njih. Mi ćemo donaciju s revije upotrebiti za ekonomsko osnaživanje žena i edukaciju. Jedan deo novca upotrebićemo za rad na prevenciji nasilja u ruralnim sredinama, jer smatramo da je tamo potrebno posebno raditi”, rekla je Šćekić.

Humanitarnom događaju se priključio veliki broj učesnika i dizajnera iz cele Srbije, a prikazani su odevni predmeti i modni detalji.

“Reviju je podržalo mnogo uspešnih dama, koje će se ovog puta predstaviti u vidu manekena kako bi revija bila što bolja i svima sam im zahvalna”, poručila je Milva Ignjatović, organizatorka revije.

Milva Ignjatović, organizatorka revije (Foto: TV Belami)

Mlada dizajnerka Jovana Stojilković podržala je ovu reviju i redstavila svoje kreacije.

Jovana Stojilković (Foto: TV Belami)

“Spontano sam odlučila da podržim ovaj humanitarni događaj, jer mi se dopala ideja podrške ženama i da se žene osamostale i da budu jake”, rekla je Jovana.

Mnoštvo uspešnih dama iz sveta politike, prosvete, medija, zdravstva, ali i drugih oblasti predstavilo se u vidu manekenki.