Ako vaš partner radi ovih sedam stvari, veza će vam vrlo brzo pući

 Ako vaš partner radi ovih sedam stvari, veza će vam vrlo brzo pući

Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partnera kako bi zaštitili njihova osećanja, to može da se pretvori u veliki problem i rezultirati gubitkom poverenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi mogli da ga povrede, verovatno bi trebalo da prestanete s takvim ponašanjem. Stručnjaci savetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možete sve reći.

Uskraćivanje nežnosti i pažnje

Nedostatak nežnosti i pažnje, ali i odgovora na važna pitanja, stvoriće sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. Vremenom će se ta sumnja pretvoriti u nepremostivi problem koji bi mogao da uništi vašu vezu.

Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osećanja od svog partnera nije dobro za kvalitetnu vezu. Štaviše, tiho negodovanje zbog nekih stvari koje vam smetaju može da ima fatalne posledice na vezu. Što duže držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg prekida.

Nedostatak komunikacije

Nedostatak komunikacije ne označava manjak razmene sms-ova i telefonskih poziva kad su partneri odvojeni, već nespremnost da se dele najvažnije pojedinosti iz života pojedinca. Ne izbegavajte razgovore samo zato što mislite da se neće svideti vašem partneru. Ovakav tip ponašanja dovodi do problema pod tačkom broj 3.

Uporna tvrdoglavost

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, ali do problema dolazi kada jedan partner odbija da čuje argumente i želje druge strane i ne želi kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari “na svoj način” i nisu spremni za kompromis, zapravo su u vezi sa samim sobom.

Pričanje “s visine”

Ovakvom tonu nema mesta u kvalitetnoj vezi, slažu se stručnjaci. Nadmeni stav jedne strane za cilj ima da bude u moćnijem položaju što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane, već razotkriva i osećaj manje vrednosti kod osobe koja se obraća “s visine”.

Ostanak u vezi iz pogrešnih razloga

Želite da raskinete, ali se ne usuđujete jer šta će ljudi reći? Uplatili ste zajedničko putovanje i ne želite ga propustiti iako ste prestali da volite svog partnera? Smatrate da je loša veza, bolje od nikakve? Bez obzira koji scenario vam je najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama, ali ni prema vašem partneru.