Užas: Devojčica jela grickalice koje svi volimo, pa završila na operacionom stolu

 Užas: Devojčica jela grickalice koje svi volimo, pa završila na operacionom stolu

Naime, ona je ćerku odvela u bolnicu zbog stomačnih problema, a pregledom lekari su utvrdili da su tegobe nastale preteranim jedenjem ljutog čipsa, zbog čega joj je izvađena žučna kesa.

“Ona obožava ljuti čips. Svaki put kad idem u prodavnicu kaže mi da ga kupim. Želim da bude srećna, pa joj donesem. Jela je velika pakovanja i nosila ih i u školu sa sobom”, navela je majka.

Foto: Shutterstock

Ona je bila šokirana što su devojčici uklonili žučnu kesu.

“Bila sam iznenađena da se toliko razbolela”, istakla je majka.

Tinejdžerka je, kako se ispostavilo, jela oko četiri kese ljutog čipsa sedmično. Dr Keri Kevender, gastroenterolog, kaže da postoji mnogo faktora koji utiču na uklanjanje žučne kese, ali da je jedenje čipsa svakako doprinelo problemu.

Viđamo mnogo slučajeva gastritisa i problema povezanih sa čirom zbog čipsa. Oko 100 dece mesečno nam dolazi s tim problemom”, rekao je lekar.

Kako ukazuje portal Kdvr.com, ljuti čips u Sjedinjenim Državama košta oko dolar po kesi standardne veličine, pa niska cijena čini ovu grickalicu još popularnijom. Dr Kevender je poručio roditeljima da paze na ishranu svoje djece i da im redovno daju voće i povrće. On je ukazao da je ljuti čips bezbijedan za ishranu, ali u umjerenim količinama, kao dodatak dobro izbalansiranoj ishrani.