Veoma brzo i jednostavno: Napravite domaće karamele mnogo bolje od kupovnih

Potrebno vam je:
- četvrtina šolje smeđeg šećera
- dve trećine šolje belog šećera
- šolja putera
- šolja kukuruznog sirupa (može i med kao zamena)
- četvrtina šolje slatke pavlake
- tri četvrtine šolje punomasnog mleka
- dve kašičice ekstrakta od vanile
Priprema
1. Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.
2. Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.
3. Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.
Komentari