Bolje od originala: Napravite najukusniji domaći baunti kolač (RECEPT)

Potrebno je:
- 200 grama kokosa,
- 100 ml slatke pavlake,
- 70 grama šećera u prahu,
- 70 grama maslaca,
- 200 grama čokolade za kuvanje.
Priprema:
- U jednu posudu sipati kokos i šećer u prahu.
- U drugoj šerpi zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac u potpunosti ne otopi, pa ostaviti da se dobijena smesa ohladi.
- Kada se smesa ohladi, preliti je preko kokosa i šećera u prahu. Promešati sve dok se ne dobije tvrda smesa.
- Dobijenu smesu izravnati u plehu, kao za bajaderu.
- Oblikovanu smesu staviti u frižider da se stegne.
- Stegnutu smesu preliti rastopljenom čokoladom, odnosno umakati štanglice u čokoladu, a potom ih opet vratiti u frižider da se stegnu.
Komentari