Ove delove voća i povrća stalno bacate, a to ne bi trebalo da radite evo i zašto

Kore od pomoradže
Istraživanja su pokazala da se u kori pomorandže nalazi tri puta više vitamina C nego u samoj pulpi. Nemojte bacati koru, ušećerite je ili je jedite na neki drugi način. Birajte neprskane, naravno.
Beli delovi lubenice i semenke
Ti delovi ove sočne letne i osvežavajuće namirnice obiluju aminokiselinama koje, dokazano, povoljno deluju na zdravlje srca.
Foto: Shutterstock
Stabljike brokolija
Znamo, navikli smo da jedemo samo “cvetove” brokolija, dok većina baca stabljike. Ipak, tu naviku bi trebalo da promenimo jer stručnjaci tvrde kako je upravo u stabljikama najveća koncentracija sastojaka koji deluju protivupalno i sprečavaju oštećenja ćelija.
Stabljike peršuna
Jednako su ukusni delovi kao i samo lišće peršuna, koje najčešće koristimo kao začin. Stabljike sadrže mikronutrijente koji blagotvorno deluju na zdravlje vaše kože i očiju.
Foto: Shutterstock
Kora od jabuke
Mnogi skidaju koru s jabuke i time prave jednu od najvećih grešaka. Naime, upravo je kora jabuke zdravija od ploda, obiluje vlaknima i vitaminom C, a pomaže u uklanjanju toksina iz probavnog sastava i održava jednjak čistim.
Komentari