Pravi dezert za nedeljno popodne: Recept za sočne mafine s jabukama

Potrebno je:
- 1 velika jabuka
- 1 jaje
- 80 g zobenih pahuljica (sitnijih)
- 175 ml mleka
- 110 g speltinog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- ¼ kašičice cimeta
- 50 g maslaca (otopljenog)
Priprema:
1. Zagrejte mleko, dodajte zobene pahuljice, promešajte i pustite da se pahuljice dobro namoče.
2. Jabuku oljuštite i iseckajte na sitnije kockice. Maslac otopite na pari.
3. Umutite penasto jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte otopljeni maslac i kratko izmiksajte. Dodajte natopljene zobene pahuljice i dobro izmešajte.
4. Dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo, solju i cimetom. Sve dobro izmešajte.
5. Na kraju umešajte naseckanu jabuku.
6. U kalup za mafine ubacite papirne alupe pa svaki napunite smesom do 2/3 i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
7. Pečene mafine izvadite iz rerne i ohladite. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Komentari