Tradicionalna domaća pita sa kiselim kupusom

Potrebno vam je:
- 800 g kora za gibanicu
- kilogram kiselog kupusa
- dve šolje ulja
- šolja kisele vode
- biber, so
Priprema:
Ocedite kupus i isecite na rezance i dinstajte na ulju, povremeno dodajući malo vode, da ne zagori, sve dok ne omekša, a onda dodajte mleveni biber.
Podmažite pleh, rernu uključite na 220 stepeni. Prvu koru stavite na dno pleha za pečenje pite i poprskajte uljem, ona nema nadev. Zatim redom stavljajte kore, prskajte uljem, na svaku ravnomerno rasporedite prženi kiseli kupus, a završite korom za gibanicu. Viljuškom izbušite koru, pomešajte kiselu vodu s uljem i prelijte.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečenu gibanicu poprskajte vodom, pokrijte salvetom i ostavite da ce prohladi pa secite na veće parčiće.
Komentari