Marija i Aleksandar žive s ljubimcem čija pojava plaši i najhrabrije (FOTO, VIDEO)

 Marija i Aleksandar žive s ljubimcem čija pojava plaši i najhrabrije (FOTO, VIDEO)

Mesija su usvojili iz zoo-vrta u Saransku kada je imao samo osam meseci, a bio je jedno od tri mladunčeta rođenih u zoološkom vrtu. Ostala dva – Suarez i Nejmar – takođe su dobila imena po fudbalskim zvezdama u čast domaćinstva Saranska utakmicama proteklog Svetskog prvenstva.

Mesi je došao u zoo-vrt sa samo tri meseca i patio je od zdravstvenih problema. Dimitrijevi su se zaljubili u mladunče pume, pa su zamolili upravu zoološkog vrta da im ga prodaju.

Prema navodima Aleksandrove supruge Marije, oduvek je želeo da ima veliku mačku.

https://www.instagram.com/p/BtgF_2MnXW9/?utm_source=ig_web_copy_link

„Tri dana smo se lomili da li je moralno držati pumu u stanu i da li je to u okviru zdravog razuma. Međutim, ništa nije moglo da savlada našu iznenadnu želju”, rekla je Marija za britanski Miror.

https://www.instagram.com/p/BtYQRd5HB8p/?utm_source=ig_web_copy_link

„Otišli smo u zoološki vrt i započeli pregovore o kupovini Mesija. Iznenadili smo se kada je uprava pristala”, dodaje Marija.

https://www.instagram.com/p/BtQdAy0HUC3/?utm_source=ig_web_copy_link

Ona ističe da je briga o Mesiju izazovna na više načina. Pored toga što je divlja životinja, Mesiju je bila potrebna dodatna briga, jer je bio slab i bilo je potrebno pružiti mu dosta pažnje.

Iako je Mesi sad potpuno zdrav, tek je na dve trećine prosečne veličine mužjaka pume.

Mesiju je potrebno dosta fizičke aktivnosti.

„Izvodimo ga dva puta dnevno u duge šetnje. U stvari, gajenje Mesija ne razlikuje se mnogo od posedovanja psa”, navodi Aleksandar.

https://www.instagram.com/p/Bs2wa2dnQHQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Pošto nisu mogli da pronađu stručnjaka koji radi sa divljim mačkama, odveli su ga na dresuru za pse i naučio je deset različitih komandi.

„Voli kontakt sa ljudima i dobro se slaže sa njima”, napominje Aleksandar.

https://www.instagram.com/p/BruYIg4H1uk/?utm_source=ig_web_copy_link

Život sa pumom u sopstvenom domu je zaista retka pojava, pa Dimitrijevi svakodnevno beleže prizore iz života sa Mesijem na njegovom Instagram profilu, koji ima više od 550.000 pratilaca.