Novak Đoković ima mnogo fanova, ali profesorka iz Republike Srpske je po nečemu posebna

 Novak Đoković ima mnogo fanova, ali profesorka iz Republike Srpske je po nečemu posebna

Ona poseduje i komplet Novakovih dresova i loptica sa potpisom, postere i fotografije.

“Imam dva njegova dresa. Jedan mi je poklonio prijatelj koji živi u Pančevu, a koji je preko poznanika došao do dresa. Drugi dres i kačket sam dobila od svog bivšeg učenika koji je sveštenik u Vranju. Njegova komšinica održava Novakovu kuću u Monte Karlu, pa je donela dres i kačket”, priča Slađana.

Njeno interesovanje za Đokovića počelo je slučajno, pre skoro 13 godina, kada joj je ćerka Ana pokazala naslovnu stranicu jednog lista na kojoj je bio Novak Đoković.

U to vreme je Novak tek bio na početku puta ka svetskom teniskom vrhu, najavljujući blistavu sportsku karijeru.

“Ćerka mi je objasnila da je to naš teniser. Tada se baš i nisam posebno interesovala za tenis, tako da nisam ni čula za njega. Počela sam da ga pratim, a kasnije i da skupljam novinske članke o njemu. Jednostavno, dopao mi se i kao sportista i kao čovek”, navodi Slađana Melezović.

Od tada, svaku Novakovu pobedu Slađana je doživljavala sa oduševljenjem – kao da pobeđuje njen sin, a svaki poraz praćen je suzama.

Sa suprugom Slavišom, Slađana je 2013. godine u Beogradu prisustvovala meču “Dejvis kupa” koji su igrale Srbija i Kanada.

Publici u “Kombank” areni nije promakao veliki transparent na kojem je pisalo “Napred Nole, Šekovići, Republika Srpska!” koji su na tribinama istakli Slađana i Slaviša.

Oduševljena profesorka iz Šekovića imala je priliku da od Đokovića dobije autogram.

“Uspeli su da me fotografišu, međutim kada sam ga dodirnula telohranitelj mi je rekao: `Ne, to ne smete!`. Pomislih – ja sam svoju želju ispunila, a sad možete i da me izbacite iz dvorane”, seća se profesorka.

A, Slađanina prva i najveća ljubav je književnost.

Ima vlastiti knjižni fond sa 600 naslova, a želja joj je da u Šekovićima otvori privatnu biblioteku.