Kozmetičarka slučajno primetila: Misici dijagnostikovan rak kože sa samo 18 godina, sada šalje snažnu poruku (FOTO)

 Kozmetičarka slučajno primetila: Misici dijagnostikovan rak kože sa samo 18 godina, sada šalje snažnu poruku (FOTO)

Dok je bila kod kozmetičarke, videla je vertikalnu crnu liniju na noktu prilikom korekcije i skidanja gela. Tokomčetiri godine srednje škole radila je nadogradnju noktiju jednom ili dva puta mesečno.

https://www.instagram.com/p/Bsq5xPyh1Af/?utm_source=ig_web_copy_link

Tokom operacije je postojala mogućnost amputacije palca, jer doktori nisu bili sigurni koliko je rak dubok.

“Srećom, uspeli su da mi skinu celu matricu za nokte, zbog čega nemam nokat na tom palcu i nikada neću”, kaže Karolina.

https://www.instagram.com/p/BncpQjanAW2/?utm_source=ig_web_copy_link

Ona je zahvalna lekarima i ranoj dijagnozi, jer smatra da je imala sreće jer je rak otkrivena na vreme. Karolinin melanom je verovatno bio genetski, međutim, doktori su joj rekli da su UV zraci ubrzali razvoj.

Pre nego što je postala Miss Illinois, Karolina je bila svesna svojih ožiljaka.

“Bilo mi je neprijatno jer sam mislila da ljudi primećuju i da je to nešto čega se treba stideti. Prve godine nakon operacije nosila sam zavoj svaki put kada sam izlazila u javnost, jer nisam želela da me neko nešto pita ili da se zgrozi.”

https://www.instagram.com/p/BlQdfxBnJZl/?utm_source=ig_web_copy_link

Karolina ima ožiljke na preponama, grudima, leđima i rukama. Morala je dva puta da uradi transplantaciju kože sa prepona na vrh palca, a ožiljci na grudima su joj od biopsije. Kao mere predostrožnosti, lekari su takođe uklonili nekoliko tačaka na leđima, grudima i rukama.

“Želela sam da pokažem devojkama da moraju biti sigurne u sopstvenoj koži bez obzira na svoje nesavršenosti. Svako je predivan na svoj način.”

https://www.instagram.com/p/BjC6tTAHiq1/?utm_source=ig_web_copy_link

Karolina želi da da dva saveta mlađim devojkama:

“Ne zaboravite da volite sebe. Bilo da imate ožiljak od nesreće ili operacije, ili čak i madež koji vam se ne sviđa, bez obzira na to što se osećate nelagodno i nesigurno… nemojte!. Naše “nesavršenosti” su ono što nas čini jedinstvenim i što nas čini lepim. Molim vas, idite kod dermatologa jednom godišnje, samo da proverite da li ste dobro. Mnogo se izlažemo suncu, zaštitite se nanošenjem kreme za sunčanje. Izbegavajte UV zrake u salonu za nokte koliko god možete.”