Dženifer Aniston napunila je 50 godina i izgleda bolje nego ikad, ovo je tajna njene savršene forme

 Dženifer Aniston napunila je 50 godina i izgleda bolje nego ikad, ovo je tajna njene savršene forme

Suočivši se s okrutnim standardima filmske industrije, odlučila je da promeni način života. Evo što savetuje ženama koje nisu zadovoljne svojim odrazom u ogledalu.

1. Učinite to zbog sebe, a ne zbog drugih

“Lepota se ne meri u kilogramima i centimetrima. To je stara priča koju smo odavno prevazišli. Idemo dalje“, kaže glumica. Ako želite da se menjate učinite to zbog sebe, a ne zbog drugih. Lakše ćete postići željeni rezultat!

2. Menjajte rutinu u vežbanju

Glumica uživa u različitim vrstama vežbi, od joge do kardio treninga i vežbi snage. Uobičajeno tri puta nedeljno radi spin-jogu, što traje 25 do 30 minuta, a zatim 30 do 40 minuta klasične joge. Tri puta nedeljno, vežba kod kuće s tegovima.

Ponekad naglasak stavlja na kardio vežbe. Obično kombinuje 15 minuta na biciklu, 15 na traci za trčanje i zatim 15 na orbitreku. Na taj način aktivira sve mišiće u telu.

3. Odlučite se za zdravu ishranu

Dženifer Aniston dan uglavnom započinje šoljicom tople vode s limunom. Nakon toga sedi šoljica kafe s nemasnim mlekom i stevijom.

Za doručak pije proteinski smuti s bananama, trešnjama, kupinama, zelenim prahom, kolagenskim peptidom, malo kakao praha, kapljicom čokoladne stevije i čokoladnim bademovim mlekom.

Prepodnevna užina je tvrdo kuvano jaje, a omiljeni ručak joj je tuna na žaru sa salatom od krastavaca i sočiva.

“Možda i malo maslinovog ulja. Koristim Bragove aminokiseline kao zamenu za sojin sos”, kaže glumica.

Ogladni li u popodnevnim satima, pre večere zgrabi štapić sira ili šoljicu supe.

4. S godinama treba menjati navike

Ono što je davalo rezultate u dvadesetima, danas više nije tako delotvorno.

“Smešno je kako odjednom moramo postati svesni onoga što stavljamo u naša tela. U dvadesetima nam sve prolazi, a u četrdesetima odjednom postaje važno koliko i kako spavamo i brinemo li se dovoljno o sebi“, rekla je glumica u jednom intervjuu pre tri godine.

Dženifer kaže da je edukacija ključna.

“S godinama bolje znam šta je za moje telo dobro, a šta nije. Sve je u čitanju deklaracija. Ne brinemo li o svom telu, naš posao počneda trpi i mi više ne izvlačimo iz života ono najbolje“, zaključuje.

5. Postavite sebi izazov

Prošle godine glumica je počela da trenira boks.

“Boks je sjajan način da se rešite nagomilane agresije. Svakim udarcem stres se umanjuje, a usput možete da zamišljate osobu koju biste rado propustili kroz šake. To je uz jogu jedini trenig kojem sam ostala dosledna. Ima nešto u mentalnom aspektu boksa – dok trenirate vaš mozak mora da radi, ne morate samo da sedite na biciklu. Odlično je”, objasnila je lepa glumica.