Jabuke ne bi trebalo da jedete u bilo koje doba dana, ovo vreme je najbolje

 Jabuke ne bi trebalo da jedete u bilo koje doba dana, ovo vreme je najbolje

Međutim, zapanjujuća je činjenica da ovaj plod koji jača imunitet ne bi trebalo da jedete u bilo koje doba dana, a za takvu preporuku postoje i konkretni razlozi.

Prema nekim studijama, jabuku je preporučljivo jesti u ranim jutarnjim satima zato što su bogate dijetetskim vlaknima i pektinom koji se nalazi u njihovoj kori.

Pošto većina ljudi ima problema s varenjem zbog neadekvatnog sna ili loših prehrambenih navika, jesti jabuke ujutru, neposredno nakon buđenja, dobra je ideja. Jabuke ujutru mogu da stimulišu  probavu bolje od bilo kog drugog voća.

Foto: Pixabay

Osim toga, pektin prisutan u jabukama može pomoći da se oslobodite toksina, jer on dovodi do eliminacije kancerogenih materija iz tela.

Ukoliko jedete jabuke tokom noći ili kasno uveče, ovo prodigestivno voće može se okrenuti protiv vas i opteretiti intestinalne funkcije. Ovo znači da će vas jabuke tokom noći naduti i da ćete osetiti stomačnu nelagodu tokom noći.

Isto tako, organske kiseline prisutne u jabukama mogu povećati lučenje želudačne kiseline, što može takođe da ubrza pomeranje crevnog sadržaja, prenosi Times of India.