Prvi ČEP FEST u martu u Beogradu

 Prvi ČEP FEST u martu u Beogradu

Kako se navodi u saopštenju, cilj te manifestacije je da spoji sakupljače čepova (kojih je oko 700.000) i korisnike ortopedskih pomagala kroz razne edukativne sadržaje i takmičenja u recikliranju čepova, uz podršku “Sekopak” i “Recan”.

“Čep za hendikep” je naveo da će se tokom festivala takmičiti deca iz nekoliko beogradskih vrtića i osnovnih i srednjih škola, kao i da će biti organizovan mini sajam u kom će svoj rad predstaviti nekoliko udruženja osoba sa invaliditetom i osoba sa posebnim potrebama.

“Na manifestaciji će biti prisutno oko 250 učesnika, a očekujemo da će nas posetiti još oko 600 ljudi”, navodi se u saopštenju i dodaje da su prijatelji festivala Beogradski market i kompanija “Heineken”.

Kako je navelo Udruženje, akciju “Čep za hendikep” je proteklih sedam godina podržalo više stotina hiljada pojedinaca, desetine nevladinih organizacija i nekoliko stotina privrednih društava, državnih i privatnih kompanija, sredstava javnog informisanja i mnogobrojne državne institucije.

Udurženje je do sada prikupilo oko 330 tona čepova i da je od novca dobijenog od reciklera kupljeno i uručeno 85 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom.

Festival će se održati u Beogradskom marketu, ulici Žorža Klemansoa broj 19.