Da li se izvinjavate svom bračnom partneru? Evo zašto je to veoma važno za opstanak

 Da li se izvinjavate svom bračnom partneru? Evo zašto je to veoma važno za opstanak

Autor je ranije mislio da je izvinjenje znak slabosti, ali danas smatra da je to znak snage.

“Pravi muškarac prihvata odgovornost za svoje greške i zna da kaže “izvini”. Ista stvar važi i za žene. Kad se izvinite i priznate svoje greške, pokazujete da ste zreli. Ne možete imati dobar i uspešan brak ako ne naučite da se izvinite partneru, ali i da oprostite njegove greške. Povremeno će vam te greške koje su vas povredile pasti na pamet, ali ne morate zbog toga da se osećate loše. Oprostiti znači da tuđu grešku ne koristite protiv njega”, objašnjava autor.

Foto: Shutterstock

Dodaje i da je čest problem u braku novac.

“Najbolje je da pitanje novca rešite pre braka. Morate da se dogovorite koliko ćete trošiti i da ste oboje zadovoljni dogovorenim iznosom. U protivnom će pitanje novca biti uzrok vaših svađa. Takođe, morate se dogovoriti i oko štednje novca. Neki ljudi svakog meseca sa strane stavljaju novac, a drugi ne štede uopšte i ironično, obično u braku završe baš ta dva tipa ljudi. Dogovorite se koliko novca ćete mesečno odvajati za štednju i za šta uopšte štedite”, savetuje autor i ističe da, osim o novcu koji imate, budete iskreni o onome koji dugujete.

Napominje i da je pre braka važno dobro upoznati roditelje svog partnera i to kako oni međusobno funkcionišu.

“Odnos između roditelja je ‘model veze’ prema kom je on odrastao, pa je moguće da će ga oponašati i ponašati se prema onome što je naučio u vlastitom domu. Kad se venčate, niste venčani samo jedno za drugo nego i za svoje porodice”, upozorava autor.