Studenti FON-a pobednici prvog nacionalnog takmičenja “Osiguraj znanje 2019”

 Studenti FON-a pobednici prvog nacionalnog takmičenja “Osiguraj znanje 2019”

Takmičenje su organizovali Udruženje osiguravača Srbije i Fakultet organizacionih nauka, a takmičari su imali zadatke da pronađu rešenja za probleme sa kojima se suočava osiguravajuća industrija u Srbiji. Najbolje rešenje imala je ekipa “Igraj sigurno” u kojoj su bili Nina Đelić, Dunja Paunović, Isidora Perović i Luka Delić sa Fakulteta oruganizacionih nauka, a kao nagradu, svoje rešenje prezentovaće na Kopaonik biznis forumu u martu.

Članovi te ekipe su na najbolji način dali odgovor na pitanje kako da se poveća svest o osiguranju i unapredi komunikacija sa mladima.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije Mirko Petrović rekao je da je važno da se podigne svest i znanje o osiguranju i da je korisno da se zna šta mladi misle o tome, kako bi na osnovu njihovih ideja i inovacija osiguravajuće kuće mogle da prilagode poslovnu politiku.

“Takmičenje ‘Osiguraj znanje’ pokazalo je da moramo više da radimo na edukaciji i informisanju javnosti i privrede o osiguranju. Studenti su ukazali da je edukacija o tom pitanju glavni problem, a ne su samo standard i ekonomija. Slika osiguranja se može poboljšati ako se ulaže u edukaciju o osiguranju, privlačenje mladih ljudi u tu industriju i razvoj kadrova”, rekao je Petrović.

U finalu je učestvovalo osam timova sa fakuletata iz Niša, Beograda, Novog Sada i Kragujevca koji su bili u karantinu 24 sata sa zadatkom da pronadju najbolje rešenje za probleme sa kojima se suočava industrija osiguranja.