Spremite se: Stiže nam intenzivni retrogradni Merkur, ovih šest znakova će najviše osetiti posledice

 Spremite se: Stiže nam intenzivni retrogradni Merkur, ovih šest znakova će najviše osetiti posledice

Merkur, kao planeta komunikacije, tehnologije i svakodnevnih putovanja, vlada našim svakodnevnim stvarima. Kada ova planeta uđe u jedan od svojih zastrašujućih retrogradnih perioda (što znači da se čini da se kreće unazad u svojoj orbiti iz naše perspektive na Zemlji), astrološke posledice se odražavaju na komunijaciju među ljudima.

Jasno je da je komunikacija uvek teška tokom ovih tranzita, ali s retrogradnim Merkurom u znaku Riba, očekuje nas stanje konfuzije i pojačane mašte.

Retrogradi označavaju dobro vreme za razmišljanje umesto za delanje, kao da želimo malu pauzu od života.

Prvi retrogradni Merkur u 2019. će uticati na sve, nema izbegavanja intenzivnog retrogradnog uticaja na naše živote.

Na ovih šest znakova će imati najjači uticaj:

Blizanci

Dragi Blizanci, vredi vas podsetiti da je Merkur vaša vladajuća planeta. Za vas, će se najviše uticati u komunikaciji. Dok se Blizanci uvek smatraju izvrsnima u komunikaciji, ovaj put Merkur će smanjiti tu vašu posobnost. Dok govorite možete zaboravljati stvari, mogli bi se osećati kao da vam se jezik petlja. Međutim, pokušajte govoriti jasno kako bi smanjili negativno delovanje tokom retrogradnog Merkura.

Rak

Iako se veruje da su Rakovi tihi posmatrači, ovo retrogradno razdoblje ne dopušta više da ćutite. To vreme vas može učiniti emocionalnim i temperamentnim. Mogu vas iznervirati sasvim beznačajna pitanja bez ikakvog razloga. Savetujemo vam da skupite strpljenje pre nego što progovorite.

Lav

Dok je Lav uvek onaj najšarmantniji u prostoriji, onaj koji širi radosti i energije, možda neće biti tako tokom marta, piše Mystical raven. Možda ćete biti pomalo lenji i nezainteresovani.

Devica

Možda ćete biti zbunjeni oko većine stvari u životu. Nemojte previše misliti i samo neka faza prođe. Zanemarite konfuziju i budite strpljivi iako osećate napetost zbog beznačajnih stvari.

Vaga

Da, znamo da ste majstori kada se radi o skrivanju svojih osećanja od drugih. Međutim, ovaj period će učiniti da vaša prava osećanja izađu na površinu. Savet je da ostanete pribrani i da ne povredite druge svojim rečima.

Vodolija

Nepotrebna frustracija može vas pogoditi tokom ovog perioda. Pokušajte da sve sagledate iz druge perspektive. Pozitivnost će vam pomoći da shvatite kako stvari nisu tako loše kao što se čine.