Ovo mu se nikad pre nije dogodilo: Gest policajca Aleksandra vraća veru u ljude

 Ovo mu se nikad pre nije dogodilo: Gest policajca Aleksandra vraća veru u ljude

Naime, on je pomogao trudnici Sanji Milošević Marković da stigne na vreme u bolnicu i na svet donese devojčicu Anastasiju.bPorođaj je krenuo 12 dana ranije i, kada su supružnici užurbano krenuli u bolnicu, upali su u saobraćajnu gužvu, nvodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne da što pre stignemo do porodilišta“, objašnjava Sanja.

Kada je ugledao trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uključio svetlosnu i zvučnu signalizaciju i omogućio da što brže stignu do porodilišta.

„Ovaj gest policajca nam je vratio veru u ljude. Zadivila nas je njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama“, naglašava Sanja, koja je tog dana rodila devojčicu Anastasiju.

Kada su sabrali utiske, njen suprug je uspeo da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Vasić, koji je inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao sličnu situaciju.

„Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo, i što je najbitnije, jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava“, ispričao je Vasić, koji takav gest vidi kao deo svog posla.

„Kao policijski službenik dužan sam da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kada je potrebna“, zaključuje Aleksandar Vasić.