Bravo deco, tako se to radi! Srednjoškolci iz Beograda oduševili celu Srbiju (FOTO)

 Bravo deco, tako se to radi! Srednjoškolci iz Beograda oduševili celu Srbiju (FOTO)

Učenici Desete gimnazije u Beogradu odlučili su da pomognu svojim drugovima iz odeljenja koji nisu u mogućnosti da plate materusku ekskurziju.

Zato je njihova razredna i nastavnica nemačkog Dragana Možek na društvene mreže postavila poziv na “humanitarnu akciju”.

“Dragi drugari,
moje odeljenje i ja organizujemo humanitarnu akciju i bilo bi strava ukoliko biste hteli da se uključite. 🙂
Naime, početkom septembra bi trebalo da krenemo na matursku ekskurziju i voleli bismo da idemo svi skupa. Ipak, nekoliko učenika nije u mogućnosti da krene sa nama iz finansijskih razologa, a jedan gratis koji dobijamo od agencije nam nije dovoljan da rešimo problem. Zato smo odlučili da do juna sami zaradimo novac nudeći čitavu paletu usluga! 🙂

Pazite sad:
1. Ako radite u velikim poslovnim zgradama u blizini Ušća, GTZ-a i Sava Centra, a potreban vam je potrčko koji bi doneo klopu ili kafu, otišao u poštu itd. imamo 32 volontera.
2. Ako su vašim firmama potrebni fizikalci za rad vikendom, imamo 13 sedamnaestogodišnjih rmpalija.
3. Ako vam je u večernjim satima potreban babysitting za vaša čeda, na raspolaganju vam je 19 savesnih, vrednih i veselih devojčica.
4. Ako je vašoj deci potrebna pomoć u savlađivanju gradiva u osnovnim školama, nudimo časove matematike, srpskog, fizike, hemije, engleskog i nemačkog jezika na teritoriji Novog Beograda. (preporuka razrednog starešine: imamo štrebera za svaku materiju – srednja ocena odeljenja 4,23).
5. Ako slavite rođendan ili vam je potreban ketering u vidu svih vrsta kolača, torti, kiflica, knedli, galeta, sendviča i salatica, u pripravnosti pored dece imamo i jednu razrednu i preko 30 mama i baka, tako da garantujemo da ne postoji gastronomska želja koju nismo u mogućnosti da ostvarimo.
6. Ako ste raspoloženi za degustaciju, pozovite nas da vam jedan dan donesemo domaće kolače, kafu i čajeve u kancelarije. Bićete oduševljeni!

Ako imate još neki poslić koji bi za vas ili vašu kompaniju mogao da odradi jedan gimnazijalac ili gimnazijalka ili par njih, javite se! 🙂 I delite dalje!

Dragana Možek,
069682406
dragana.mozek@outlook.com

Ako imate još neki poslić koji bi za vas ili vašu kompaniju mogao da odradi jedan gimnazijalac ili gimnazijalka ili par njih, javite se! 🙂 I delite dalje!“, napisala je nastavnica.

https://www.facebook.com/dragana.boskovic.71/posts/2390355190988791

“Neverovatno je, ali od kada sam pozvala ljude da nas uposle, ne mogu da stignem da odgovorim na sve ponude za posao, ali i pomoć. Mislim da sam dogovorila poslova dovoljno da ceo razred radi narednih nekoliko meseci. Jako je bitna još jedna stvar – da mi stvarno želimo da zaradimo taj novac, ne da ga samo dobijemo. Zato pozivam ljude da nam daju posao, ne da nam samo pošalju pomoć,” rekla je Dragana Možek za BBC na srpskom.